Νέα

Κατοχύρωση των επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας

ShareThis
Δημοσίευση: 23-12-2022 13:57 | Ενημέρωση: 23-12-2022 19:17 | Προβολές: 4160
image

Εξαιρετική εξέλιξη επικύρωσης επαγγελματικών προσόντων για τους απόφοιτους του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η ενιαία ρύθμιση του ζητήματος του προσοντολογίου και κλαδολογίου των φορέων του Δημοσίου Τομέα, στον τομέα Εφαρμοσμένων και Καλών Τεχνών, αναφέρει ρητώς το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας. Οι κλάδοι ταξινομήθηκαν και ομαδοποιήθηκαν σε τομείς και το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 (Τεύχος Α’ 232/17.12.2022) καθορίζει προσόντα διορισμού σε φορείς του Δημοσίου στους αποφοίτους του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας. Στο Προεδρικό διάταγμα, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 1, "ορίζονται ενιαία για τους φορείς του Δημόσιου Τομέα [...] οι κατηγορίες, οι κλάδοι και οι ειδικότητες, τα τυπικά προσόντα, κύρια, πρόσθετα ή επικουρικά, διορισμού ή πρόσληψης σε θέσεις κάθε κλάδου και ειδικότητας του μόνιμου ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου προσωπικού τους"

Από την αρχή της λειτουργίας του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το πρόγραμμα σπουδών του εδράζεται σε δύο πυλώνες: απόκτηση καλλιτεχνικών και επαγγελματικών προσόντων. Το συγκεκριμένο προσοντολόγιο ως απόρροια της ανάπτυξης του εθνικού πλαισίου προσόντων, επικυρώνει τον επαγγελματισμό των αποφοίτων του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, ανταμείβοντας όλες τις προσπάθειες των φοιτητών και του διδακτικού/διοικητικού προσωπικού του Τμήματος και ενθαρρύνοντας να συνεχιστεί η επιτυχής δημιουργία συνδέσεων μεταξύ επικύρωσης και πρακτικών καθοδήγησης σταδιοδρομίας. Οι απόφοιτοι του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας έχουν υψηλό επίπεδο αποδοχής στην αγορά εργασίας και αποδεδειγμένη επικύρωση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος δήλωσε σχετικά ότι "πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή στην πορεία του Τμήματος. Ένα ορόσημο που δικαιώνει τις πολυετείς προσπάθειες του Τμήματος και εδραιώνει τη θέση των αποφοίτων μας στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά εργασίας, όπως αρμόζει σύμφωνα με τις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτoύν μέσα από ένα πολύπλευρο και σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ όσες και όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια, τον Σύλλογο Αποφοίτων (ΣΑΤΤΗΕ) καθώς και όλα τα μέλη της κοινότητας του Τμήματος για αυτή τη μεγάλη επιτυχία".

Στο πλαίσιο της αναγνώρισης των προσόντων, καθίσταται ορατή η πραγματική ικανότητα των αποφοίτων του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας!

 


Στο συνημμένο αρχείο περιλαμβάνεται το Παράρτημα Α του Προεδρικού Διατάγματος όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α’ 232/17.12.2022, τ. Α'. Ο κλάδος ΠΕ Τεχνών Ήχου και Εικόνας αναφέρεται στη σελίδα 13 (7561).


Επιστροφή
ESPA
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας