Νέα

Εθελοντικό πρόγραμμα "Φιλία σε κάθε Ηλικία" - Ινστιτούτο Prolepsis σε σύμπραξη με το «Petits Frères des Pauvres»

ShareThis
Δημοσίευση: 18-09-2023 16:34 | Προβολές: 158
gr  pdf.png  Συνημμένο Αρχείο 1
Mέγεθος: 287.89 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Τρίπτυχο
Mέγεθος: 754.32 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Πρόσκληση εθελοντών
Mέγεθος: 102.6 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Tο Ινστιτούτο Prolepsis με χαρά σας καλεί να αναλάβετε δράση στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλία σε κάθε Ηλικία. Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο την καταπολέμηση της μοναξιάς / κοινωνικής απομόνωσης των ατόμων Τρίτης Ηλικίας. Για την υλοποίησή του το Ινστιτούτο Prolepsis ένωσε τις δυνάμεις με το διεθνή οργανισμό Les Petits Frères des Pauvres.

Η χώρα μας συγκαταλέγεται μεταξύ των κρατών μελών με τα υψηλότερα ποσοστά ηλικιωμένων - 22,3% του πληθυσμού άνω των 65. Μείζον ζήτημα αποτελεί η συρρίκνωση του κοινωνικού ρόλου των ηλικιωμένων, ενώ εκτιμάται ότι 730.000 άτομα Τρίτης Ηλικίας ζουν μόνα. Η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση στην Τρίτη Ηλικία που επιδεινώνονται την περίοδο της πανδημίας, έχουν συνέπειες στη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία επιδιώκει να καλύψει την ανάγκη των ηλικιωμένων για ανθρώπινη επαφή, να ενδυναμώσει την αυτοπεποίθηση τους και να τους στηρίξει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Περιλαμβάνει:

● τη δημιουργία ομάδων εθελοντών σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας – γειτονιάς. Οι ομάδες εθελοντών παρέχουν υποστήριξη στους ωφελούμενους μέσα από (α) τηλεφωνική επικοινωνία ή επισκέψεις κατ’ οίκον σε εβδομαδιαία βάση, και (β) διοργάνωση συλλογικών δραστηριοτήτων, όπως περίπατοι, επισκέψεις σε μουσεία, εκδηλώσεις, κ.α.

Πολύτιμη είναι η συνεισφορά εθελοντών που διαμένουν στην περιοχή και ενδιαφέρονται να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ηλικιωμένων ατόμων της πόλης τους. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν ομάδες εθελοντών σε τοπικό επίπεδο/ γειτονιά που θα πραγματοποιούν τηλεφωνική επικοινωνία με ηλικιωμένους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. 2-3 εθελοντές θα διασυνδέονται με 2-3 ηλικιωμένους, τους οποίους θα καλούν ή θα επισκέπτονται τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα. Η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου θα παρέχει εκπαίδευση και υποστήριξη στους εθελοντές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 210 6255700 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος στις σελίδες filiasekatheilikia.gr και prolepsis.gr


Επιστροφή
ESPA
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας