Νέα

Εγκαίνια του Ινστιτούτου Ψηφιακής Βιοϊατρικής

ShareThis
Δημοσίευση: 15-10-2023 22:55 | Προβολές: 1005
image

Eγκαίνια για το Ινστιτούτο Ψηφιακής Βιοϊατρικής του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου θα πραγματοποιήσει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στην Ζάκυνθο, 18 Οκτωβρίου 2023, 19:00, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου (Μ. Μινώτου- Γιαννοπούλου 26, Παναγούλα, Ζάκυνθος). Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητής Ανδρέας Φλώρος και ο Πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου, καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος.

Το Ινστιτούτο έχει ως αποστολή την ψηφιοποίηση υπηρεσιών βιοϊατρικής και υγείας, την δημιουργία νέας γνώσης μέσω προαγωγής της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας. Η Ψηφιακή Βιοϊατρική αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες του ψηφιακού μετασχηματισμού τα επόμενα χρόνια. Οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν το δυναμικό να μετασχηματίσουν ριζικά τον κλάδο, ωστόσο οι προκλήσεις που ενέχουν είναι σημαντικές: ρυθμιστικά εμπόδια, οικονομικοί περιορισμοί, αλλά και δυσκολίες στην αποτελεσματική ψηφιοποίηση των δεδομένων των ασθενών.

Κύριοι στόχοι του Ινστιτούτου είναι η πραγματοποίηση βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας και η μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογίας στα επιστημονικά αντικείμενα που σχετίζονται με την ψηφιακή βιοϊατρική, η αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων με στόχο την ωφέλεια προς την κοινωνία και τη χώρα, μέσω της ψηφιοποίησης ψηφιακών υπηρεσιών, ιατρικών δεδομένων και δεδομένων υγείας, η συνεισφορά σε πολιτικές δημόσιας υγείας, η αποτελεσματική αλληλεπίδραση έρευνας και εκπαίδευσης, συμμετέχοντας στον ενιαίο χώρο ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας και στον ευρωπαϊκό χώρο έρευνας αλλά και η εκπαίδευση κοινωνικών ομάδων και επαγγελματικών κλάδων σε θέματα ψηφιακής βιοϊατρικής και ψηφιακής υγείας. 


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ημερίδα Εθελοντισμού και Προσφοράς στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (05/04/2024)
Δημοσίευση: 02-04-2024 17:22 | Προβολές: 3902
Σημαντική Ημερομηνία: 05-04-2024
[Έληξε]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα Ημερίδας
Mέγεθος: 1.51 MB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Ψήφισμα Πρυτανικού Συμβουλίου για τον θάνατο του Γιώργου Γραμματικάκη
Δημοσίευση: 26-10-2023 13:28 | Προβολές: 171
Έναρξη: 26-10-2023 |Λήξη: 15-11-2023
[Έληξε]
ESPA
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας