Νέα

Προκήρυξη ΠΜΣ "ΤΡΟΦΙΜΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ" του Τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ/MSc in FOOD, NUTRITION AND MICROBIOME-Αιτήσεις εως 10/2/2023

ShareThis
Δημοσίευση: 05-01-2023 15:48 | Προβολές: 247
gr  pdf.png  Προκήρυξη
Mέγεθος: 428.08 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  doc.png  Αίτηση
Mέγεθος: 42.18 KB :: Τύπος: Kείμενο Word
image

To Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: “ Π.Μ.Σ. «ΤΡΟΦΙΜΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ (MSc in FOOD, NUTRITION AND MICROBIOME)» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης " για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 που οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης. Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “ΤΡΟΦΙΜΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ ” είναι η κατάρτιση ικανών πτυχιούχων από Επιστήμες Υγείας, Μοριακής Βιολογίας, Βιολογίας, Χημείας, Τροφίμων,Διατροφής, Γεωπόνων και συναφών τμημάτων, ώστε να εκπαιδευθούν σε θέματα Μικροβίωμα τροφίμων, το εντερικό μικροβίωμα, τα διατροφικά και τροφιμογενή νοσήματα και την σύδεση τους με την Δημόσια Υγεία.

 Να εκπαιδεύσει και να εξειδικεύσει νέους επιστήμονες, που θα είναι σε θέση να εφαρμόζουν και να διαμορφώνουν πολιτικές Υγείας και διατροφής στη χώρα μας, να αναπτύσσουν προγράμματα σε όλα τα επίπεδα, να αξιολογούν τα προβλήματα των πολιτών, να εφαρμόζουν προληπτικά μέτρα και μέσα και να αντιμετωπίσουν νοσογόνους παράγοντες. Να συμβάλει στην κατάρτιση όσων ασκούν καθήκοντα στο χώρο των Επιστημών Υγείας, καθώς και να συμβάλει στην περαιτέρω εκπαίδευση των ειδικευόμενων και ειδικευμένων Γιατρών πολλαπλών ειδικοτήτων, καθώς και Φαρμακοποιών και γενικότερα Επιστημόνων Υγείας, Μοριακής Βιολογίας, Βιολογίας, Χημείας, Τροφίμων, Διατροφής, Γεωπόνων και συναφών τμημάτων που ενδιαφέρονται για τα ανωτέρω θέματα.

Η γλώσσα της διδασκαλίας και εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας είναι η αγγλική ή η ελληνική.

.

Συντονιστική Επιτροπή:
Ευγενία Μπεζιρτζόγλου, Καθηγήτρια Ιατρικής Δ.Π.Θ. (Διευθύντρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΠΜΣ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ )

Θ.Κ. Κωνσταντινίδης, Καθηγητής Ιατρικής Δ.Π.Θ. (Διευθυντής του Εργαστηρίου Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος)
Χριστίνα Τσίγαλου, Αναπλ. Καθηγήτρια Ιατρικής Δ.Π.Θ. (Αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΠΜΣ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ)

Ευαγγελία Νένα, Αναπλ. Καθηγήτρια Ιατρικής Δ.Π.Θ.

Χρήστος Κοντογιώργης, Επ. Καθηγητής Ιατρικής Δ.Π.Θ.

Τα μαθήματα παρέχονται από πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης. Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Τμημάτων Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής, Νοσηλευτικής, Βιολογίας, Κοινωνιολογίας, Ψυχολογίας, Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής και Διαιτολογίας και Διατροφής της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και άλλων Πανεπιστημιακών Τμημάτων συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Επίσης γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Τμημάτων Δημόσιας Υγείας, Νοσηλευτικής, Διατροφής, Φυσικοθεραπείας, και Επισκεπτών Υγείας των Τ.Ε.Ι., καθώς και άλλων Τμημάτων συναφούς ή συγγενούς γνωστικού αντικειμένου. Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι τρία εξάμηνα με καταβολή διδάκτρων συνολικού ύψους 3000 ευρώ. Η έναρξη του κύκλου των μαθημάτων του ΠΜΣ για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά έως και την 10η Φεβρουαρίου 2023 (σφραγίδα ταχυδρομείου, σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής) είτε ηλεκτρονικά στο email : stsomp@admin.duth.gr είτε ταχυδρομικά στη Διεύθυνση :

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Κτίριο Διοίκησης, 1ος όροφος, Πανεπιστημιούπολη Δραγάνας, 6° χλμ Αλεξ/πολης-Μάκρης, Αλεξανδρούπολη 68100, Υπ ́ όψιν κ. Τσομπανούδη.

1. Αίτηση συμμετοχής
2. Αντίγραφο πτυχίου και άλλων τίτλων σπουδών (με τις απαιτούμενες μεταφράσεις και αναγνωρίσεις για τίτλους της αλλοδαπής)
3. Φωτοτυπία ταυτότητας
4. Μία πρόσφατη φωτογραφία
5. Αποδεικτικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας.
6. Βιογραφικό σημείωμα όπου θα φαίνονται οι σπουδές, η επιστημονική, ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία
7. Αντίγραφα δημοσιεύσεων (η πλήρης δημοσίευση σε περιοδικό σε αντίγραφο ή πλήρη στοιχεία του περιοδικού και αντίγραφο της περίληψης), ανακοινώσεων (αντίγραφο μόνο της περίληψης από το βιβλίο περιλήψεων)
8. Συστατική(ες) επιστολή(ες) έως 2 προαιρετικά
9. Πιστοποιητικό επάρκειας των αλλοδαπών υποψηφίων στην ελληνική γλώσσα (Ν.2083/92, αρθ. 12, παρ. 2α)
10. Δικαιολογητικά άλλων επιστημονικών δραστηριοτήτων ή πιστοποιητικά άλλης επαγγελματικής προϋπηρεσίας, προαιρετικά.

Η αξιολόγηση για την αποδοχή των Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο ΠΜΣ πραγματοποιείται από την τριμελή Επιτροπή Επιλογής στην οποία προεδρεύει ο Διευθυντής του ΠΜΣ. Για την επιλογή των υποψηφίων Μεταπτυχιακών Φοιτητών συνεκτιμώνται τα προσόντα τους όπως αυτά αποτυπώνονται από τις αιτήσεις τους. Πιο συγκεκριμένα λαμβάνονται υπόψη τα εξής:

1. Γενικό βαθμό Πτυχίου/Διπλώματος.
2. Αναλυτική Βαθμολογία στα προπτυχιακά μαθήματα, που είναι σχετικά με το Π.Μ.Σ.
3. Επίδοση στην Διπλωματική Εργασία, όπου αυτή προβλέπεται στον πρώτο κύκλο σπουδών.

4. Επαρκής γνώση αγγλικής γλώσσας, ως απαραίτητη προϋπόθεση, σε επίπεδο που ορίζεται από τη Συνέλευση του Τμήματος. Το επίπεδο γλωσσομάθειας της ξένης γλώσσας αποδεικνύεται με τους εξής τρόπους: α) Κρατικό Πιστοποιητικό του ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 19 του άρθρου 13 του ν. 3149/2003, β) Πτυχίο Ξένης Γλώσσας και Φιλολογίας ή Πτυχίο Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας της ημεδαπής ή αντίστοιχο και ισότιμο σχολών της αλλοδαπής, γ) Πτυχίο, προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα ή διδακτορικό δίπλωμα οποιουδήποτε αναγνωρισμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής,

δ) Απολυτήριο τίτλο ισότιμο των ελληνικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον έχουν αποκτηθεί μετά από κανονική φοίτηση τουλάχιστον έξι ετών στην αλλοδαπή. Η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας δεν αποδεικνύει τη γνώση ξένης γλώσσας (π.δ. 347/2003). Οι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι της σχετικής άδειας πρέπει να προσκομίσουν επικυρωμένο αντίγραφο και ακριβή μετάφραση του τίτλου σπουδών βάσει του οποίου εκδόθηκε η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένηςγλώσσας.

5. Γνώση δεύτερης ή και άλλης ξένης γλώσσας.
6. Ερευνητική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υποψηφίου σχετική με το γνωστικό αντικείμενο του Π.Μ.Σ.,
7. Συστατικές επιστολές. Απαιτούνται δύο συστατικές επιστολές από μέλη ΔΕΠ ή Ερευνητές από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, εργοδότες, φορείς ή ιδρύματα, κ.λπ., από τις oποίες τουλάχιστον μία (1) θα πρέπει να είναι από μέλος ΔΕΠ.
8. Η Επιτροπή Επιλογής ενδέχεται, κατά την κρίση της, να καλέσει τους υποψήφιους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές σε προφορική συνέντευξη. 9.Δημοσιεύσεις και συγγραφική δραστηριότητα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ:

Τα μαθήματα θα διεξάγονται με τη μέθοδο της εκπαίδευσης από απόσταση (ασύγχρονες και σύγχρονες διαλέξεις) ώστε να διευκολύνεται η παρακολούθηση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος από εργαζόμενους και διαμένοντες σε άλλες πόλεις

Οι διαλέξεις και οι εξετάσεις διεξάγονται με τη μέθοδο της εκπαίδευσης από απόσταση (ασύγχρονες και σύγχρονες διαλέξεις).

Αναλυτικότερα:

Ασύγχρονη διδασκαλία

Με την «ασύγχρονη διδασκαλία» οι υποψήφιοι μπορούν να παρακολουθήσουν, ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο, μια συγκεκριμένη διάλεξη εξ αποστάσεως που βρίσκεται σε ένα δικτυακό τόπο σε ειδική

ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Σύγχρονη διδασκαλία

Με τη «σύγχρονη διδασκαλία από απόσταση» ο διδάσκων καθηγητής και οι φοιτητές είναι συνδεδεμένοι μέσω Η/Υ σε προκαθορισμένες μέρες και ώρες στη διάρκεια του εξαμήνου και πραγματοποιούν μια συγκεκριμένη διάλεξη έχοντας αμοιβαία λεκτική επικοινωνία και ταυτόχρονη οπτική επαφή σε ένα δικτυακό τόπο σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΠΜΣ με τίτλο: «ΤΡΟΦΙΜΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ (MSc in FOOD, NUTRITION AND MICROBIOME)» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διατίθενται στα τηλέφωνα: 6946003063, 6944193771 και 6948533007 και Email: empezirt@med.duth.gr, ctsigalo@med.duth.gr, stsomp@admin.duth.gr και στην Ιστοσελίδα του ΠΜΣ : https://www.med-duth-master-fnm.gr


Επιστροφή
ESPA
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας