Νέα

Έμμισθη θέση Μεταδιδακτορικού Ερευνητή στο Luxembourg Centre for Contemporary and Digital History (C2DH) του Πανεπιστημίου του Λουξεμβούργου.

ShareThis
Δημοσίευση: 26-01-2023 13:54 | Προβολές: 259
en  pdf.png  Luxembourg Centre for Contemporary and Digital History (C2DH)
Mέγεθος: 145.18 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Το Ερευνητικό Κέντρο Σύγχρονης και Ψηφιακής Ιστορίας (Luxembourg Centre for Contemporary and Digital History (C2DH) του University of Luxembourg επιθυμεί να προσλάβει έναν μεταδιδακτορικό ερευνητή για να εργαστεί σε θέματα συμπαραγωγής και συμμετοχικών πρακτικών. Ο ερευνητής θα εργαστεί υπό την άμεση επίβλεψη του καθηγητή Dr. Thomas Cauvin σε δύο έργα: Αντιμετωπίζοντας το παρελθόν. Public History for Stronger Europe (EuroPast, 70%) και Public History as the New Citizen Science of the Past(PHACS, 30%). Εστιάζοντας στην παραγωγή ιστορίας με δημόσια προοπτική, η δημόσια ιστορία έχει αναπτυχθεί ως ένας από τους πιο δυναμικούς διεθνείς τομείς του ιστορικού κλάδου.

Το EuroPast είναι μια διεθνής ερευνητική συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου του Βίλνιους, του Κέντρου Σύγχρονης Ιστορίας Leibniz στο Πότσνταμ της Γερμανίας (ZZF), του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας (LU) και του Κέντρου Σύγχρονης και Ψηφιακής Ιστορίας στο Λουξεμβούργο (C2DH). Στόχος του είναι να αναπτύξει έρευνα, κατάρτιση και δικτύωση για να διερωτηθεί σε ποιο βαθμό η δημόσια ιστορία μπορεί να βοηθήσει στην εμπλοκή των πολιτών στη συμπαραγωγή και την επικοινωνία του παρελθόντος, διατηρώντας παράλληλα ηθικά και μεθοδολογικά πρότυπα, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή, την ανθεκτικότητα και τη δημοκρατία στην ψηφιακή εποχή. Το έργο PHACS αναπτύσσει τη συμμετοχική κατασκευή της ιστορίας σε πολιτιστικά ιδρύματα και αξιολογεί τον αντίκτυπο στις αφηγήσεις και τους συμμετέχοντες.

Για να κάνετε αίτηση ακολουθείστε τον σύνδεσμο εδώ.

Ο ρόλος σας...

Ο μεταδιδακτορικός ερευνητής θα:

Θα συμβάλει στην έρευνα σχετικά με τη συμπαραγωγή και τις συμμετοχικές πρακτικές στην ιστορική παραγωγή και την πολιτιστική κληρονομιά.
Βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας μεθοδολογίας για την αξιολόγηση του αντίκτυπου της συμπαραγωγής και της συμμετοχής του κοινού
Συνεισφέρει στη διοργάνωση και συμμετέχει σε διεθνείς εκδηλώσεις (συνέδρια, εργαστήρια, θερινά σχολεία)
Συμβολή στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη συμπαραγωγή και τις συμμετοχικές πρακτικές για νέους ερευνητές σταδιοδρομίας
Συμμετοχή και συμβολή στην ανάπτυξη διεθνών ερευνητικών δικτύων

Τι περιμένουμε από εσάς...
Διδακτορικό δίπλωμα στην ιστορία, την ανθρωπολογία, τις πολιτισμικές σπουδές, τις κοινωνικές σπουδές ή σε συναφές πεδίο
Απαραίτητη εμπειρία στη συμπαραγωγή και/ή στις συμμετοχικές πρακτικές
Απαιτούμενη εμπειρία στη διαχείριση έργων και στην οργάνωση εκδηλώσεων
Εμπειρία στην ποσοτική ανάλυση είναι πλεονέκτημα
Εμπειρία στην ψηφιακή τεχνολογία είναι πλεονέκτημα
Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας

Τι προσφέρουμε...

Ένα δημιουργικό και καινοτόμο περιβάλλον εργασίας στο πλαίσιο του Κέντρου Σύγχρονης και Ψηφιακής Ιστορίας του Λουξεμβούργου (C²DH) με μεγάλες ευκαιρίες για κατάρτιση σε νέες ψηφιακές και δημόσιες μεθοδολογίες.

Εν συντομία...

Τύπος σύμβασης: Τύπος εργασίας: Σύμβαση ορισμένου χρόνου 17 μήνες
Ώρες εργασίας: 1: 40,0 ώρες την εβδομάδα
Προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης: Μάιος 2023
Τοποθεσία: Belval
Αναφορά θέσης εργασίας: UOL05526
Ο ετήσιος ακαθάριστος μισθός για κάθε μεταδιδακτορικό ερευνητή στο UL ανέρχεται σε 77167 EUR (πλήρης απασχόληση)

Τρόπος υποβολής αίτησης...
Οι αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά και να περιλαμβάνουν:

Βιογραφικό σημείωμα
Συνοδευτική επιστολή στην οποία αναφέρονται τα κίνητρά σας για το συγκεκριμένο έργο, η σχετική εμπειρία και το μελλοντικό σας ενδιαφέρον
Κατάλογο έργων και δημοσιεύσεων
Αντίγραφα διπλωμάτων
Τα στοιχεία επικοινωνίας δύο κριτών

Η έγκαιρη υποβολή αιτήσεων ενθαρρύνεται ιδιαίτερα, καθώς οι αιτήσεις θα διεκπεραιωθούν κατά την παραλαβή τους. Παρακαλείστε να υποβάλλετε επίσημη αίτηση μέσω του συστήματος HR. Αιτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θα ληφθούν υπόψη.

Το Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου ενστερνίζεται την ένταξη και την πολυμορφία ως βασικές αξίες. Δεσμευόμαστε πλήρως για την άρση κάθε φραγμού διακρίσεων που σχετίζεται με το φύλο, και όχι μόνο, κατά την πρόσληψη και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας του προσωπικού μας.

Σε αντάλλαγμα θα λάβετε...

Την ευκαιρία να σπουδάσετε και να εργαστείτε σε ένα σύγχρονο, πολυπολιτισμικό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα με προσωπικό που προέρχεται από 90 χώρες. Θα έχετε πρόσβαση σε εξοπλισμό υψηλής ποιότητας και θα ενστερνιστείτε τους στενούς δεσμούς με τον επιχειρηματικό κόσμο και την αγορά εργασίας του Λουξεμβούργου, μεσα σε μια μοναδική, αστική τοποθεσία με άριστες υποδομές.
Το Ίδρυμα είναι στρατηγικός εταίρος της κοινωνίας και της βιομηχανίας. Συνεργάζεται με ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, καινοτόμες εταιρείες, το χρηματοπιστωτικό κέντρο και με πολυάριθμους μη ακαδημαϊκούς εταίρους, όπως υπουργεία, τοπικές κυβερνήσεις, ενώσεις, ΜΚΟ ...


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το C²DH, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.C2DH.uni.lu

 


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές
Δημοσίευση: 19-02-2024 00:38 | Προβολές: 156
Έναρξη: 19-02-2024 |Λήξη: 26-06-2024
[Σε Εξέλιξη]
ESPA
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας