Νέα

Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Harvard: Ερευνητικές Υποτροφίες στις Συγκριτικές Πολιτισμικές Σπουδές

ShareThis
Δημοσίευση: 12-02-2023 10:52 | Προβολές: 199

Στο πλαίσιο του Προγράμματος του Θερινού Σχολείου Harvard στην Ελλάδα, το ΚΕΣ από το 2008 έχει καθιερώσει 2 υποτροφίες σε ερευνητές και ερευνήτριες που εργάζονται σε ελληνικά πανεπιστήμια. Οι υπότροφοι απασχολούνται στο θερινό πρόγραμμα για μία εβδομάδα ως επισκέπτες ερευνητές/τριες, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάζουν τη δουλειά τους αλληλεπιδρώντας με συναδέλφους και φοιτητές/τριες από τις ΗΠΑ και από όλο τον κόσμο και ανταλλάσσοντας εμπειρίες και ιδέες για τα διαφορετικά εκπαιδευτικά τους συστήματα. Επιπλέον, οι υπότροφοι ενδέχεται να προσκληθούν να συμμετάσχουν και σε άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΚΕΣ προκειμένου να παρουσιάσουν την έρευνά τους. 

Οι υποτροφίες στοχεύουν στην προσέλκυση υποψηφίων με ακαδημαϊκό υπόβαθρο που σχετίζεται στενά με τον κλάδο των Συγκριτικών Πολιτιστικών Σπουδών, ο οποίος αποτελεί τον ακαδημαϊκό πυρήνα του θερινού προγράμματος. Το θέμα του Προγράμματος του Θερινού Σχολείου Harvard στην Ελλάδα για το 2023 είναι «Μετανάστευση και Σύνορα: Επανεξετάζοντας την Κινητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και πέρα από αυτήν». Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση με μία ερευνητική πρόταση που σχετίζεται στενά με τουλάχιστον ένα από τα εβδομαδιαία σεμινάρια (Δείτε την αναδυόμενη λίστα με τίτλο «2023 Course Seminars»). Το Κέντρο θα δώσει προτεραιότητα σε υποψηφίους/ες των οποίων η αίτηση υποδηλώνει ότι θα είχαν άνεση να συνδιαλλαγούν και να συνεργαστούν με μια διεθνή, πολύγλωσση και φιλική πανεπιστημιακή κοινότητα. Προηγούμενη εμπειρία σε παρόμοια ακαδημαϊκά προγράμματα/δραστηριότητες στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό θα ληφθεί υπ’ όψιν.

Αιτήσεις και αναλυτικές πληροφορίες εδω.

Βασικές πληροφορίες

  • Ημερομηνίες: 1η Ιουνίου, 2023 - 31 Μαΐου, 2024
  • Τοποθεσία: Ελλάδα
  • Διοργάνωση: Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στις ΗΠΑ (CHS US), ΚΕΣ
  • Ανοικτό σε: Μέλη ΔΕΠ από τις βαθμίδες επίκουρου/ης ή αναπληρωτή/τριας καθηγητή/τριας, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό ("ΕΔΙΠ") και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό ("ΕΕΠ") που κατέχει διδακτορικό δίπλωμα, από τις Σχολές Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών των ελληνικών πανεπιστημίων (μέχρι 2 θέσεις)
  • Περίοδος αιτήσεων: 10 Ιανουαρίου - 13 Φεβρουαρίου 2023
  • Γλώσσα: Αγγλικά
  • Συντονισμός δραστηριότητας: Ευάγγελος Κατσαρέλης (ΚΕΣ)

Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές
Δημοσίευση: 19-02-2024 00:38 | Προβολές: 158
Έναρξη: 19-02-2024 |Λήξη: 26-06-2024
[Σε Εξέλιξη]
ESPA
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας