Νέα

Ημέρα Καριέρας Ιονίου Πανεπιστημίου 2024 - Δελτίο Τύπου & Απολογισμός εκδήλωσης

ShareThis
Δημοσίευση: 22-04-2024 19:57 | Προβολές: 1548
gr  pdf.png  Δελτίο Τύπου & Απολογισμός εκδήλωσης
Mέγεθος: 133.61 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ημέρα Καριέρας του Ιονίου Πανεπιστημίου στις 13/4/2024, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ ΑΛΛΗΛΟΝ* και την Ιόνιο Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΟΕΕ).

Η Ημέρα Καριέρας περιλάμβανε σειρά δραστηριοτήτων που έφεραν σε δια ζώσης επικοινωνία νέους, κυρίως φοιτητές ή αποφοίτους του Ιονίου Πανεπιστημίου, με επαγγελματίες και εταιρίες από τα Ιόνια Νησιά καθώς και διαδικτυακές ομιλίες και συμβουλευτικές συναντήσεις καριέρας με Μέντορες της ΑΛΛΗΛΟΝ, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Διεθνών Οργανισμών και εταιριών.

Στην εκδήλωση είχαν πρόσβαση φοιτητές και απόφοιτοι του Ιονίου Πανεπιστημίου και μέλη της ΑΛΛΗΛΟΝ.

Στο πρώτο μέρος, 10:00 με 13:00, έγιναν ατομικές συναντήσεις. Φοιτητές και απόφοιτοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν δια ζώσης με εκπροσώπους από εταιρίες που προσφέρουν κατάλληλες θέσεις εργασίας, κυρίως στα Ιόνια Νησιά. Έγιναν πολλές δεκάδες τέτοιες ατομικές συναντήσεις. Διαπιστώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές. Αρκετές από αυτές τις συναντήσεις θα έχουν συνέχεια. Ήταν η πρώτη προσπάθεια αυτού του είδους. Οι πρώτες αντιδράσεις από τις εταιρίες και τους νέους συμμετέχοντες ήταν ιδιαίτερα θετικές για επανάληψη της εκδήλωσης σε μεγαλύτερη κλίμακα πριν την αρχή της επόμενης τουριστικής σεζόν.

Το δεύτερο μέρος, 14:30 με 17:30, ήταν εξ ολοκλήρου διαδικτυακό και περιλάμβανε:

  • Ένα εξαιρετικό πάνελ ομιλητών με θέμα «Καλές πρακτικές και ιστορίες επιτυχίας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας»,
  • Δύο παράλληλες ομαδικές Γρήγορες Συμβουλευτικές (Speed Mentoring) για τους νέους οι οποίοι ενδιαφέρονται για:
    • Επαγγελματικές και επιχειρηματικές προοπτικές σχετιζόμενες με αντικείμενα τεχνολογικής καινοτομίας και,
    • Καριέρες ή απόκτηση εμπειρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε άλλους Διεθνείς Οργανισμούς ή στον ιδιωτικό τομέα γύρω από τους οργανισμούς αυτούς,
  • Ατομικές Γρήγορες Συμβουλευτικές (Speed Mentoring) με προεπιλεγμένους μέντορες τις ΑΛΛΗΛΟΝ.

Στηρίζουμε την επαγγελματική ένταξη, την καινοτομία, την νεανική επιχειρηματικότητα και την συνολική επαγγελματική πρόοδο των νέων της Ελλάδας, και μέσω αυτών, την διεύρυνση, διαφοροποίηση και αναβάθμιση του τεχνολογικού επιπέδου της παραγωγικής βάσης των Ιονίων Νήσων και της χώρας.

Οι συνδιοργανωτές: Ιόνιο ΠανεπιστήμιοΚέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, ΑΜΚΕ ΑΛΛΗΛΟΝ* και Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.


* Η ΑΛΛΗΛΟΝ είναι το παγκόσμιο Ελληνικό δίκτυο, για αλληλεγγύη στον επαγγελματικό τομέα, κυρίως υπέρ των νέων, για σπουδές, επαγγελματική ένταξη, σταδιοδρομία, επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Ανεξάρτητη, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική. 

 

ESPA

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες: Διεπιστημονικές θεωρήσεις
Δημοσίευση: 06-04-2024 19:48 | Προβολές: 282
Έναρξη: 06-04-2024 |Λήξη: 18-04-2024
[Έληξε]
ESPA
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας