Νέα

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Αθηνών

ShareThis
Δημοσίευση: 25-09-2023 16:22 | Προβολές: 197
Έναρξη: 27-09-2023 |Λήξη: 20-11-2023
[Έληξε]
gr  pdf.png  Προκήρυξη
Mέγεθος: 902.17 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο (webinar) «Διαχείριση των Εξωτερικών Συνόρων της ΕΕ στον Έβρο, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο»

 

23  Οκτωβρίου - 4 Δεκεμβρίου  2023

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet  του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με τηλεκπαίδευση και αντικείμενο την  Διαχείριση των Εξωτερικών Συνόρων της ΕΕ: Επιχειρησιακές όψεις στον Έβρο, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο θα διεξαχθή εξ αποστάσεως και απευθύνεται σε φοιτητές, πτυχιούχους και ερευνητές ΑΕΙ, σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σε σπουδαστές των σχετικών παραγωγικών Σχολών, σε νομικούς, σε χειριστές θεμάτων μετανάστευσης καθώς και σε εκπροσώπους περιφερειακών ή τοπικών αρχών, ΜΚΟ και την Κοινωνία των Πολιτών και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.

Για το εν λόγω σεμινάριο διάρκειας 22 ωρών σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας (50 ώρες ενασχόλησης για ολόκληρο το πρόγραμμα), θα διατεθούν 25 υποτροφίες δωρεάν συμμετοχής, οι οποίες απευθύνονται σε στελέχη του Ελληνικού Δημοσίου (κατόπιν υποδείξεως από τις σχετικές υπηρεσίες), κατά προτεραιότητα με άμεση επιχειρησιακή εμπλοκή σε θέματα διαχείρισης και φύλαξης εξωτερικών συνόρων, μετανάστευσης, ασύλου και συναφών δράσεων.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση αποτελεί εγκεκριμένο πρόγραμμα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση της Μετανάστευσης: Οι Εξωτερικές Διαστάσεις» και αποτελεί το δεύτερο της σειράς τριών εκπαιδευτικών σεμιναρίων που διεξάγονται κατά το ακαδ. έτος 2023-24 (προηγήθηκε το σεμινάριο με θέμα “Δίκαιο Ασύλου και Προσφύγων: Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Εξελίξεις” (Απρίλιος - Μάιος 2023) και έπεται το σεμινάριο με θέμα “Η Ευρωπαϊκή Διαχείριση του Μεταναστευτικού στην Ανατολική Μεσόγειο: Η ΕΕ, η Τουρκία και η Ελλάδα” (Φεβρουάριος 2024). Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου είναι ο Καθηγητής Γιάννης Βαληνάκης, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συντονιστής του σεμιναρίου είναι ο  Χρήστος Ζιώγας, Δρ. Διεθνών Σχέσεων, Διδάσκων στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εντεταλμένος Λέκτορας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Οι διαλέξεις για τις πέντε θεματικές ενότητες του σεμιναρίου θα λαμβάνουν χώρα Δευτέρα από 16.00 έως 19.00 από 23 Οκτωβρίου έως 20 Νοεμβρίου 2023

Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών
Δημοσίευση: 14-09-2022 00:18 | Προβολές: 347
Έναρξη: 14-09-2022 |Λήξη: 03-10-2022
[Έληξε]
ESPA
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας